skip to Main Content

Zo creeër jij een moderne badkamer in 2023!

Weinig kleur, strakke lijnen en zo weinig mogelijke accessoires, de kenmerken van een moderne badkamer! Het lijkt alsof ieder huis een badkamer heeft met een moderne stijl, wat niet gek is, want hedendaagse badkamers zien er mooi uit en creëren het beeld dat je badkamer super chique is. Maar hoe creëer je nou zo’n moderne badkamer? Lees onze blog en laat je inspireren!

De kenmerken van een moderne badkamer

Wat je veel ziet bij moderne badkamers, is het gebruik van de kleuren zwart, wit en grijs. Het design zo strak mogelijk houden en weinig accessoires, dat is wat het beeld creëert van een luxe badkamer. Dit word ook gedaan, om de badkamer ’tijdloos’ te maken. Marmer, glas en hout zijn voorbeelden van materialen die perfect passen in een moderne badkamer, zorg ervoor dat de badkamer rechte lijnen heeft. Bijvoorbeeld, ga voor een wastafel in een rechthoekige vorm.

moderne badkamer
hedendaagse badkamer

Moderne meubels en tegels, of juist geen tegels?

We hebben het al gehad over de meubels die rechte lijnen moeten bevatten zodat het er strak uitziet. Maar moderne meubels hebben nog meer kenmerken, denk aan kastjes zonder handgrepen, inloopdouche of geen accessoires op de wastafel. Wat ook goed past bij modern ingerichte badkamers, zijn zwevende meubels. Denk aan een zwevende wc of de wasbak zwevend.

Bij een badkamer gaan mensen vaak voor tegels op de muur en op de vloer, wat heel goed kan. (Donker)grijze tegels of toch marmer, hoe groter de tegels, hoe beter. Door grote tegels te plaatsen in je badkamer (met voorkeur de voegen in dezelfde kleur) hoe rustiger de badkamer oogt, wat weer goed reflecteert naar de uitstraling van een moderne badkamer. Wat tegenwoordig ook vaak terugkomt, zijn badkamers zonder tegels, deze maken namelijk gebruik van bijvoorbeeld beton ciré. Beton ciré is naadloos en slijtvast, dit zorgt er dus voor dat de kamer groter eruit ziet.

luxe badkamer

Hou het moderne in balans met landelijke details

Ga je voor voor tegels met moderne meubels, hou het dan strak en rustig. Een aantal accessoires is mooi, maar te veel haalt het beeld van een moderne badkamer weg, wat we niet willen. Dit geld ook als je toch besluit om voor de Beton ciré te gaan, kijk voor wat minder moderne accessoires. Denk aan een houten handdoekenrek of houen lade onder de wasbak.

Back To Top