skip to Main Content
gereedschap

Gereedschap die je als klusser moet hebben

In de schuur een eigen plekje waar je lekker klust en alles bij de hand hebt, ideaal! Of je nou klussen doet als hobby, of een eigen klus bedrijf hebt, de juiste gereedschap is altijd nodig. Veel klussers kopen de nodige gereedschap, want huren willen ze niet. Door de hoeveelheid merken en soorten zie je tegenwoordig al gauw door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij de must haves even voor jullie op een rijtje gezet!

schroevendraaiers set

Schroevendraaiers, schroeven en pluggen

 

De eerste van de lijst, schroevendraaiers, schroeven en pluggen. Het beste wat je kan doen als beginnend klusser is van alle drie een set kopen. Er zijn heel veel soorten en maten, dus door sets te kopen kun je al een heel eind komen, mocht je dan een andere maat nodig hebben van een van de drie, dan kun je je collectie uitbreiden. Over het algemeen komt maat 8 het vaakst voor bij het klussen, wellicht dus in die maat een set aanschaffen!

Potlood, meetlat en een hobbymes

Tja, moeten we nog uitleggen waarom deze drie op de lijst te vinden zijn? Dit zijn de materialen die je als klusser nodig hebt, even snel een hoekje snijden of een afstand meten. Een klusser komt al gauw in een soortgelijke situatie, als je dan de nodige materialen niet bij de hand hebt, kun je al gauw uit je ritme komen of kleine foutjes maken. Ook een potlood klinkt heel overbodig, maar als het aankomt op precisie werk, wil je er een binnen handbereik hebben.

Hamer

De hamer en spijkers

 

De volgende op de lijst is eigenlijk bij heel veel klussen nodig, denk aan een schilderij ophangen of toch een houten plank vast maken. Handig om te hebben en zeker een goede investering als je het ons vraagt. Voor de starter is een hamer met een rechte en houten steel het handigst, die zal voor jou de meeste klussen klaren. Spijkers wordt al wat moeilijker, want die hebben heel wat maten. wij raden aan om ook hier een set te halen, zodat je alle kanten op kan.

Back To Top